På plats

Ända sedan jag tackade ”ja” till uppdraget som vd på Botkyrkabyggen, så har jag längtat efter att komma på plats och få sätta igång. Förväntningarna har funnits i kroppen i flera månader och idag den 10 februari kan jag se tillbaka på en intensiv och inspirerande första vecka. Även om jag har bott i kommunen i större delen av mitt liv och jobbat på Botkyrkabyggen för drygt 11 år sedan, så är det en omfattande verksamhet som kommer att ta några månader att sätta sig in i. Jag är tacksam för att jag fortfarande kommer ihåg fastighetsbeteckningar och att bostadsområden snällt ligger kvar där jag kommer ihåg dem. Det spar både tid och energi så här i början, när allt annat är nytt. Jag vill så snabbt som möjligt sätta mig in i verksamheten genom att både lyssna och åka ut på plats och se med egna ögon. I detta fredagsbrev så kommer jag varje vecka berätta kort om vad jag gör och hur jag ser på vår verksamheten.

Den första veckan har jag ägnat åt att träffa medarbetare på Botkyrkabyggen som berättat om verksamheten och vad som är aktuellt just nu. Jag har även varit på kommunstyrelseberedningen och presenterat mig, besökt våra kundcenter i Alby och Tumba C, tittat på nyproduktionen i Riksten, besökt det renoverade huset på Odlingsvägen och ungdomsbostäderna i Storvreten och Tuna. Därutöver fick jag ett helt fantastiskt mottagande av alla medarbetare igår när vi hade morgonsamling i Grafiskt Centrum. Nästa vecka kommer jag fortsätta träffa medarbetare och bland annat ha möten med kommunen, SRV och Stadsnätet.

Chris