Utmaning eller möjlighet?

Veckan har gått så snabbt att fredagsbrevet känns som en bra anledning att stanna upp och fundera över alla möten och intryck. Mitt ambitiösa introduktionsprogram, kryddat med aktuella frågor av olika slag, har präglat veckan. Jag har besökt våra områdeskontor i Tumba och Fittja, träffat medarbetare och kollat pulstavlorna för områdesteamen. Pulstavlorna är fullmatade med viktig information och signalerar läget i verksamheten och för områdesteamet.

I mitten av januari medverkade jag i Fastighetsnytts podcast  – den publicerades under torsdagen. Där beskriver jag min syn på läget och utmaningarna för branschen i allmänhet och även för Botkyrkabyggen. Länken om ni är nyfikna kommer här: http://fastighetsnytt.se/podcast/

Botkyrkabyggen har blivit nominerad i två olika sammanhang för renoveringsprojektet i Fittja –  ”People’s palace”. Det är priset för SABOs bästa renoveringsprojekt 2017 och Svensk Byggtjänst pris tillsammans med tidningen Byggindustrin ”Årets Bygge 2017”, som uppmärksammat vårt viktiga ROT-projekt i Fittja. Hyresgästerna haft ett stort inflytande i projektet och vi arbetat hårt tillsammans med NCC för att hålla utgifterna nere.  Det känns mycket bra att Botkyrkabyggens hållbarhetsarbete får uppmärksamhet. Med höga och skenande byggpriser, kapacitetsbrist i branschen och stor bostadsbrist är renoveringsarbetet en tuff utmaning för oss. Det innebär att både vi och våra entreprenörer måste anstränga oss ännu mer för att renovera och rusta upp så att vi kan behålla våra hyresgäster. I detta finns stora möjligheter – People’s Palace i Fittja är ett viktigt steg i den riktningen. Nu ska vi dra lärdomar av projektet och göra det ännu bättre i kommande renoveringsprojekt.

Nästa vecka kommer antagligen gå lika snabbt som denna. Jag ska bland annat träffa hyresgästföreningen och planerar besök i Fittja och Norsborg.