Det finns ett stort engagemang för allmännyttan i Botkyrka!

Jag har kommit på mig själv att flera gånger under denna tredje vecka med introduktionssamtal tänka: ”Det här ska jag ta upp i fredagsbrevet”. För det är så många spännande samtal med medarbetare runt om i vårt företag som ger mig mycket energi och påverkar mina intryck av verksamheten.

Uttryck som ”jag vill på allvar förändra byggbranschen” och ”vi vill behålla våra hyresgäster” har stannat kvar hos mig och jag har fortsatt att nyfiket följa verksamheten på områdesteamens ”pulstavlor”. I de olika samtalen har jag har jag fått höra mängder av intressanta berättelser om hur länge man har arbetat på företaget och hur det kom sig att det blev just Botkyrkabyggen. Flera medarbetare säger att man aktivt valt att söka sig hit för att man vill arbeta med något som känns angeläget. Det finns ett stort engagemang för hyresgästerna, hyresrätten och allmännyttan i Botkyrka!

Läs gärna mer om allmännyttans viktiga uppdrag:  https://www.allmannyttan.se/

Veckan har även bjudit på fotografering hemma hos mig till kommande nr i hyresgästtidningen, en första träff med hyresgästföreningens lilla delegation och en heldag med ledningsgruppen. På ledningsgruppen diskuterades en mängd angelägna frågor. Vi beslutade bland annat en gemensam företagskonferens den 27-28 september.

Nästa vecka börjar med ett styrelsemöte – det är det första för mig. Dessutom har vd-gruppen i hyresfrågor inom SABO (allmännyttans bransch – och intresseorganisation) sitt första möte. Gruppen leds av Svenska bostäders VD Pelle Björklund och jag ser fram emot att träffa detta gäng och se vad vi kan göra för att utveckla Sveriges hyressättningssystem.