Det handlar om dialogen

on

När Botkyrkabyggen renoverade Krögarvägen 2 i Fittja, hade vi en dialog med hyresgästerna där de fick ta ställning till upprustningen. På nedre botten i samma hus, fanns bland annat en utställning med områdets historia och ett bord med en stor ritning över alla lägenheter i huset. På ritningarna finns det röda och gröna prickar och en del anteckningar här och var. Det är ett resultat av vad hyresgästerna har tyckt och tänkt om sin bostad före renoveringen. Jag får även ta en titt i en visningslägenhet som gjordes i ordning så att hyresgästerna lättare skulle kunna förstå hur slutresultatet kunde se ut.

Kasper Nilsson, renoveringschef, har tagit mig med på en rundtur i huset och berättar hur om dialogen och processen med hyresgästerna gick till.  Han säger: – Egentligen handlar det inte i första hand om ett renoveringsprojekt – utan hur vi för dialogen med de människor som berörs av projektet. Det gäller först och främst de som bor här och men även de som har arbetat med projektet. Allt för att ge projektet de bästa förutsättningarna och åstadkomma ett hållbart resultat.Eftersom vi vill behålla våra hyresgäster även efter renoveringen så  har det påverkat hela upplägget.

Botkyrkabyggen gör en bra insats för att stärka hyresgästernas inflytande och på visar vi på Krögarvägen 2 i Fittja hur detta kan gå till i praktiken. Det kommer att bli vägledande för fortsättningen i höst då vi går vidare med våra renoveringar i Fittja.

Nästa vecka ska jag bland annat vara med och ta del av hur den nya dataskyddsförordningen kommer att påverka Botkyrkabyggen.

Trevlig helg

renoveringspärm