Höjdpunkter – prisvinnare och sopplunch

on
En av den här veckans höjdpunkter är utan tvekan att Botkyrkabyggen vann SABOs tävling om årets bästa renoveringsprojekt.
Juryns motivering till Botkyrkabyggens projekt Fittja People´s Palace:
”Projektet har på ett innovativt och verklighetsanpassat sätt bildat en användbar modell för företagets, och inte minst resten av Sveriges, fortsatta renoveringsprogram för liknande områden. Med boende i centrum har projektet tagit sin utgångspunkt i just – de boendes – förutsättningar och engagemang. I arbetet finns en tillbakablick på miljonprogrammets kvaliteter som företaget har byggt vidare på. Ansatsen i detta projekt är ’Långt ifrån Lagom.”
Kasper Nilsson, Renoveringschef och Ulf Viktorsson, chef för Bygg- och teknikavdelningen på Botkyrkabyggen var på plats i Gävle och tog emot priset vid ceremonin under SABOs fastighetsdagar. Jag är stolt och glad över att vårt arbete uppskattas och får välförtjänt uppmärksamhet. Det finns flera medarbetare på Botkyrkabyggen som på olika sätt medverkat i projektet som ska ta åt sig av äran av priset. Jag är också glad över att de som ytterst har glädje av renoveringen och det framgångsrika projektet är våra hyresgäster på Krögarvägen 2 i Fittja.
Detta projekt blir inte bara en förebild för hur vi arbetar vidare med renoveringsprojekt inom Botkyrkabyggen – det blir även som juryn slår fast i sin motivering – en användbar modell för Sveriges fortsatta renoveringsprogram för liknande områden.
Den andra höjdaren denna vecka är sopplunchen hos den lokala hyresgästföreningen i Segersjö. Vår kundchef Jan-Erik Sandh tog med mig så att jag fick möjlighet att träffa hyresgästerna och aktiva i föreningen. Den goda soppan tillsammans med ett trevligt lunchsällskap blev en guldkant på arbetsdagen. Ett stort tack till Vera och alla andra som jobbar för hyresgästföreningen i Segersjö för fina insatser.
Nästa vecka inleds med ett intressant seminarium där nyckeltal för fastighetsmarknaden presenteras. Sen tänkte jag fortsätta haka på Jan-Erik och besöka fler av våra bostadsområden.

En kommentar Lägg till