När larmet går…

on

När larmet om brand i ett av våra flerbostadshus i Tullinge gick i onsdags kväll, så blev jag alldeles iskall. Senare, när jag fick bekräftat att alla boende klarat sig, så var det naturligtvis en oerhörd lättnad. Samtidigt så har ett flera personer fått sina hem förstörda av branden. Jag lider verkligen med dem som när branden var ett faktum, tvingades lämna bostaden hals över huvud sent på kvällen. Att sedan tvingas stå och se sitt hem brinna upp är en mardröm.

Det blir många frågor: Klarade sig alla? Var ska jag bo? Går huset att rädda? Är hela mitt hem förstört? Kan jag få komma tillbaka in i min lägenhet och hämta det nödvändigaste? Täcks skadorna av min hemförsäkring? Frågorna är många men i det akuta skedet så handlar det först och främst om att säkra liv och hälsa och släcka branden. Sedan kommer de andra problemen som också måste lösas. Ett hem är så mycket mer än tak, väggar, golv och installationer – det är även trygghet, livsplattform, uppväxt, familj mm.

När ledningsgruppen samlades i torsdags morse för att hantera situationen så var branden fortfarande inte släckt. Så här ett dygn senare måste jag ge alla inblandade medarbetare på Botkyrkabyggen ett högt betyg på insatserna. Vår uthyrning satte omedelbart igång att försöka hjälpa alla drabbade med nya bostäder, vår förvaltning såg till att det kom vakter och avspärrning på plats så snart det akuta läget var avklarat.

Sviterna av branden kommer att finnas kvar länge.  Även om huset som brann rivs och tas bort så snart det är möjligt, så kommer minnet av branden för alla de som drabbades finnas där för alltid.

Nästa vecka medverkar jag i en panel på hyresgästföreningens frukostseminarium om nyproduktion och renoveringar, besöker bostadsforum och träffar vd-gruppen i hyresfrågor på SABO.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s