Fortsatt externt intresse för vår renovering

Den här veckan har vår renoveringsstrategi och lyckade renoveringen av huset på Krögarvägen 2 i Fittja, stått i fokus. Renoveringen har vi gjort tillsammans med NCC och arkitektbyrån Spridd.
Botkyrkabyggen har deltagit i tre event som alla haft fokus på renovering, och lyft fram projektet.
Vi deltog i Renoveringsdagen 2017 i tisdags, i Hyresgästföreningens frukostseminarium i onsdags, och i Bostadsforum 2017 i torsdags.
Skälet till att vårt sätt att renovera får så stor uppmärksamhet, tror jag beror på att vi sätter dialog med kunden och kundens behov i fokus.
Vi brukar säga att renoveringen på Krögarvägen 2 var mer ett kommunikationsprojekt än ett byggprojekt.
Vi bestämde oss tidigt för att föra dialog med hyresgästerna.
Med det menar vi: en hel del saker hade vi redan bestämt – vi var tvungna att byta, rör, ledningar och badrum för att ta hand om huset långsiktigt, men det övriga ville vi föra dialog med hyresgästerna om, till exempel om vi skulle lyfta in ett nytt kök eller om vi skulle måla om och fräscha upp det kök som redan satt där.
Eftersom köken var av god kvalitet från början, tyckte hyresgästerna att det räckte med uppfräschning som också innebar att hyresnivån kunde hållas nere något.
De ville också prata med oss om trygghetsskapande åtgärder i huset.
Jag tror vi måste börja lyfta fram hyresgästerna som kunder som vi ska föra dialog med. Det blir bättre renoveringar då.
Med bakgrund av dialogen med hyresgästerna på Krögarvägen 2, så har Botkyrkabyggen bestämt sig för renoveringsstrategi på basnivå, lika för alla, för att också i möjligaste mån försöka hålla nere hyresnivån. Sedan kan hyresgästerna alltid beställa tillval och bestämma hur de vill ha det i sitt hem men det är inget som ingår i vår renovering.
Nu är vi inne i nästa steg med renoveringen på Krögarvägen i Fittja.
Den här veckan har det hållits informations- och dialogmöten med de boende på Krögarvägen 10, som är vårt nästa hus i tur att renoveras.

Trevlig helg !