Botkyrkabyggen i ropet igen – vår HRchef i tv-soffan och rundtur med Mai

Den här veckan har jag bland mycket annat följt med vår förvaltare Mai runt i hennes förvaltningsområde. Jag har tittat på balkonger, uteplatser, lekplatser, parkeringsplatser, dörrar, fönster, fasader, planteringslådor, grovsoprum, komposthantering, tak för att nämna något av allt det vi har tittat på. Mai hejar glatt på alla vi möter och vårt samtal handlar om hennes förvaltningsområde. Vi börjar på Bulten i Tullinge. Det är ett idylliskt område från 50-talet. Vi letar efter en ”smal” p-plats som jag fått en del frågor om. Mai visar och berättar om lekplatsen, husen och den speciella grillplatsen på baksidan. Vi åker vidare och tittar på de tillfälliga modulbostäderna på Brantbrink. Drygt 20 personer bor i varsin länga där rummen är små och hyresgästerna delar på köket. Jag får minnen från tiden när jag arbetade med studentbostäder. Boendet här motsvarar det våra studenter erbjuds i studentkorridorer – små rum, man får dela kök, rader av kylskåp och funktionellt.

Sedan åker vi en sväng förbi Förbandet, våra trähus på Riksten och jag ser hur utemöblerna tagits fram på uteplatser och lökväxterna börjar blomma i rabatterna. Jag berättar om mina ansträngningar att ta mc-kort, alla hundratals övningsvarv i detta område och min oro för att det skapar irritation bland de boende. Mai påpekar att trafikskolornas verksamhet under dagtid på vardagar ofta är uppskattad för att den anses brottsförebyggande. Det hade jag inte tänkt på.

Efter en titt på nyproduktionen så åker vi vidare till Stendalsvägen. Även här har vi trähus och fasaderna är i behov av underhåll. Uteplatserna ligger på rad och jag kan redan nu ana hur fint det kommer att bli i området när allt slagit ut. Mai visar vad hon vill ha gjort – hon är en god talesperson för området.

Resan går vidare till Hamringe. Vi får en husesyn i ett av radhusen av en av våra hyresgäster. Hon berättar om området och sitt hem som hon snart ska lämna. Flytten går bara ett stenkast bort –  till vita villorna uppe på kullen. Jag lotsas genom området, tittar på husen, bryggan och badplatsen. Helt fantastisk plats att bo på. Detta är onekligen mycket speciella bostäder hos Botkyrkabyggen. Rundturen avslutas i Tuna hos hyresgästföreningen och Gerd och där bjuds det på sopplunch. Det är en mycket god soppa och stämning. Vi pratar om allt möjligt – pergolan, den förestående sandsopningen och en del oro kring centrum. Mai informerar hyresgästerna och det märks att hon trivs med sitt jobb och uppskattas av våra hyresgäster.

Veckan avslutas med att Botkyrkabyggens insatser för att sänka sjuktalen uppmärksammas av TV4. Det är fantastiskt att våra medarbetare blir friskare och vår HR-chef Susanne gör en strålande insats i TV-soffan.

Nu ser jag fram emot helgen. Jag planerar ett besök på trädgårdsmässan och så startar mc-lektionerna. Det står krypkörning på schemat, det är nog bra att gå ut lugnt.