Intensiv vecka

Den här veckan inleddes med att vi sjösatte vår nya organisation. Jag träffade alla avdelningar, områdeskontor och kundcenter tillsammans med affärsområdescheferna under måndagen. Jag lovade att komma tillbaka en gång i månaden framöver och följa upp den nya organisationen. Kompetensutveckling för både chefer och medarbetare var en av de prioriterade insatser som jag särskilt lyfte fram.

Under veckan fick jag även förmånen att för första gången delta på ett lunchmöte med storföretagen inom kommunen. Vi var på Hamra gård och det gav ett utmärkt tillfälle att träffa både kommunens och storföretagens ledningar. Stor eloge till kommunen för att de ger oss möjlighet att träffas på detta sätt.

Jag blev även inbjuden till Hyresgästföreningens riksförbund som hade sitt möte i Tumba, för att berätta om Botkyrkabyggens utmaningar, verksamhet och visioner. Det blev en bra diskussion med stort engagemang i många av de viktiga frågor som bolaget arbetar med.

Veckan avslutades med att jag deltog i en intressant paneldiskussion ”secure cities” på SIPRIS (Stockholm International Peace Research Institute) säkerhetskonferens ute på Artipelag i Gustavsberg. Vi diskuterade säkerhet och trygghet i samhället och den situation som råder för småföretagare och boende i utsatta bostadsområden. Jag beskrev det tuffa läget i delar av norra Botkyrka. Det är viktigt att även berätta om allt Botkyrkabyggen gör tillsammans med andra aktörer för att förebygga otryggheten.  Därför berättade jag även hur vi tillsammans med BRÅ (Brottsförebyggande RÅdet), kommunen och Polisen arbetar inom det sk EST-samarbetet (Effektiv Samordning för Trygghet), Boendekraft tillsammans med hyresgästföreningen, vårt kvinnoprojekt och renoveringen i Fittja, för att nämna några exempel. Australiens ambassadör var en av åhörarna och han tackade mig efteråt och var särskilt nyfiken på vårt kvinnoprojekt i Fittja.