En oförglömlig konferens

Efter två dagars konferens med hela företaget avslutar jag den här veckan på kontoret. Det har varit två fantastiska dagar tillsammans. Vi har pratat om mål, vision och social hållbarhet. Vi har lyssnat till och delat med oss av tankar om framgångsfaktorer, risker, våra olika bilder av en vision om framtiden och ett perspektiv på integration och hållbarhet ur en djupt personlig och bitvis brutal skildring av livet för många människor.

Vårt viktiga målstyrningsprojekt har fått namnet Sirius  – stort tack för förslaget Elisabeth Nyström, kundvärd i Alby. Sirius – himlens starkast lysande stjärna är verkligen ett passande namn för projektet. Under konferensen gick vi igenom alla mål som tagits fram i olika delar av organisationen. I en gruppövning diskuterade vi risker och framgångsfaktorer i målarbetet och den analysen kommer nu varje grupp få med sig på hemmaplan för att hantera tillsammans.  Under dagen hann vi även med att diskutera vår vision. Alla grupper fick sedan uppdraget att filma sitt förslag till vision för bolaget. Vi röstade fram de bästa bidragen och har nu en mycket bra förankring och grund för formuleringen av visionen framöver.

Den andra dagen inleddes med att vi lyssnade på författaren och journalisten Mustafa Can och hans berättelse. Det var en djupt gripande skildring av hans egna och andras erfarenheter. Vi var alla berörda och det gav ett djup i frågan om vad som händer med människor som flyr krig och startar om i ett nytt land.

Konferensen avslutades med ett pass om social hållbarhet och alla de insatser som Botkyrkabyggen gör på egen hand och tillsammans med föreningslivet, polisen och kommunen. Här betonade jag vikten av att synliggöra, samordna och systematisera dessa insatser på ett ännu bättre sätt i framtiden. Konferensen förevigades med fantastiska illustrationer av Maja på Näset.

Trevlig helg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s