Följa upp och lyssna

Att åka ut i sin organisation och lyssna på medarbetare är något jag som vd ofta säger att jag vill göra, men allt för sällan hinner med på det sätt jag önskar. Den här hösten har det blivit annorlunda. Jag har bokat in besök de kommande månaderna och sitter ner en stund med varje del av organisationen för att lyssna på mina medarbetare. Den första omgången besök är i princip klara och jag kan nu summera vad jag har hört.

”Tack för att du tog dig tid att komma till oss – vi förstår att du har mycket att göra” är en vanlig kommentar.  Det är självklart så att besöken runt om i organisationen kläms in bland allt annat som trängs i min kalender. Mitt besök uppskattas och förbereds. De berättar – jag lyssnar. Jag antecknar och hör saker som ibland bekräftar det jag anade eller som jag inte alls kände till. När jag kommer tillbaka på kontoret så renskriver jag mina anteckningar och reflekterar. Vissa frågor tas upp av i princip alla jag träffar, exempelvis tidspressen och känslan av att inte räcka till. Hur ska vi kunna prioritera när allt känns viktigt ?

Det som känns helt fantastiskt är att alla har börjat funderat på lösningar. Ingen har ännu bollat över alla frågorna till mig, utan de är inne på olika sätt att själva lösa det mesta. Jag är mycket imponerad – de har kraften och kompetensen att lösa knutarna och mitt besök får dem egentligen bara att samla ihop sig och berätta hur.

Nu ska jag göra återbesök under varje månad fram till sommaren och det ska bli så spännande att få ta del av hur våra möten utvecklas och ta del av alla lösningar. Jag vet att jag kommer att lära mig massor och dessutom prioriterar jag något som jag anser vara viktigt. Det kallas visst för ”walk the floor”, när man går runt i sin organisation och lyssnar.

Trevlig helg !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s