Busy bee

Den här veckan har varit ovanligt händelserik och jag har farit runt en hel del. Den inleddes med ett styrelsemöte där bland annat budgeten för 2018 beslutades. Dagen därpå träffade jag och vår styrelseordförande vår ägare Botkyrka kommun för att rapportera och stämma av bolagets verksamhet. Jag fick även glädjen att vara med på det goda julbordet som Botkyrkabyggen anordnade på Hågelby för alla våra gårdsambassadörer. Ett par hundra personer kom till julbordet, och det var bara halva gänget. Den andra halvan är inbjudna på Hågelbys julbord nästa vecka. Vår Alvaro var en utmärkt värd, han tackade för alla goda insatser under året och fick alla att känna sig välkomna.

Vi har nu även kommit igång med veckovisa avstämningsmöten i vårt målstyrningsprojekt Sirius. Det går lite ryckigt så här i början, men tanken är att vi ska hinna träna under december för att kunna köra på skarpt i januari. Utifrån ett övergripande mål som bryts ned på delmål för respektive avdelning, följer vi upp med olika aktiviteter och stämmer av varje vecka. Avstämningsmötena går snabbt, där vi rapporterar vad vi åtar oss att göra kommande vecka och följer upp att vi faktiskt genomfört fg veckas åtagande. Ännu är vi som sagt lite ovana vid formen, men vi blir bättre och bättre för varje möte. Det övergripande och långsiktiga målet är att öka vårt marknadsvärde och det framgår av bolagets allmännyttiga plan.

Jag har även deltagit på vår interna introduktionsutbildning för nyanställda och haft ett par utvecklingssamtal. Under veckan hade SABO ett intressant frukostmöte som presenterade en utredningen som bla föreslår att handeln med hyreskontrakt ska kriminaliseras. Det är bra att SABO websänder sina frukostmöten, då kan man vara med utan att åka in till stan.

Nästa vecka inleder jag med att träffa bostadsministern och berätta om vad Botkyrkabyggen gör för att underlätta för unga på bostadsmarknaden. Det ska bli spännande och höra vad han tycker om våra insatser.