God Jul & Gott Nytt År!

Så här två dagar före jul passar det bra att reflektera lite kring året som gått. När jag läser mina blogginlägg från det gångna året, så känns det verkligen som om tiden från min första arbetsdag i februari tills nu har gått så fort, plus det har hänt en hel del:

I början av året fokuserade jag på att snabbt försöka få en bild av bolaget och ett grepp om läget. Jag hade ett ambitiöst introduktionsschema med mängder av möten – på alla våra områdeskontor, med staberna på HK, med ägaren, med nyckelpersoner hos kommunen, hyresgästföreningen, leverantörer mfl.

Under våren satte jag mig in i vår projektportfölj och för att förstå hur organisationen arbetar med större investeringar. Jag träffade även hyresgästföreningen för att ta tempen på förhandlingsverksamheten. Botkyrkabyggen vann under våren SABOs stora renoveringspris för upprustningen i Fittja och blev nominerad till flera andra priser för samma projekt. Under året har olika studiebesök från andra företag avlöst varandra i Fittja för att lyssna på vårt upplägg och se det färdiga resultatet. På mors dag invigdes mammornas konst på konstkuben i Fittja till rytmerna av en sambaorkester. Före sommaren tog jag beslutet att förändra organisationen och den 11 september återskapade vi två affärsområden inom företaget. Under sommaren deltog Botkyrkabyggen i Almedalen på olika seminarier och diskussioner och direkt efter semestern i augusti firade vi 60-års jubileum tillsammans med Hågelby som också fyllde 60 år. Det blev en härlig folkfest i parken.

Budgetarbete och målstyrning präglade hösten tillsammans med en oförglömlig företagskonferens och allt mynnade ut i en ny affärsplan som vi döpte till vår allmännyttiga plan. Planen ska visa hur vi förenar affärsmässighet med samhällsansvar. Under hösten påbörjades inflyttningen i våra nyproducerade bostäder på Riksten och vi startade vårt sysselsättningsprojekt ”Qvinna i Botkyrka”, där nio kvinnor från Fittja får en anställning hos oss för att hålla rent, snyggt  och tryggt i Fittja. Projektet har satt fokus på frågor kring social hållbarhet och hur vi som allmännytta arbetar med dessa frågor. I oktober månad inledde jag en uppföljning av vår nya organisation med månatliga möten med alla avdelningar och områdesteam. I december blev jag utsedd att delta i den oberoende hyreskommission som Hyresgästföreningen tillsatt för att utveckla hyresförhandlingarna och stärka hyresrätten. Nu så här två dagar före jul har jag precis avslutat den tredje uppföljningsrundan av den nya organisationen.

Under året har vi därutöver tagit emot ca 35 000 kundsamtal,  förmedlat över 500 bostäder, tagit emot ca 22 000 besökare på våra kundcenter, hanterat över 43 000 felanmälningar, genomfört ca 1100 besiktningar, reparerat och genomfört underhåll för ett par hundra miljoner, ronderat och hållit snyggt på gårdar och runt sopstationer mm.

Jag vill tacka styrelse och medarbetare för ett fantastiskt år och ser fram emot 2018. Bloggen tar nu en paus fram till vecka 2.

God Jul & Gott Nytt År