Nytt år – nu kör vi!

Välkomna tillbaka efter helgerna och till ett nytt år. Året ligger framför oss som ett orört snötäcke så här i januari. Det är som en fredagskänsla när allt det roliga ligger framför en- fast något mer högtidligt.

I vårt målstyrningsprojekt Sirius så börjar jag se allt mer konkreta insatser komma fram. Det har verkligen gått från ord till handling på kort tid. När jag åkt runt och följt upp vår nya organisation, så märker jag att medarbetarna och cheferna fokuserar på att hitta insatser som leder mot våra mål. Just nu kvalitetssäkrar vi verksamheten på bred front. Det innebär att vi är överens om vad som är viktigt, att det blir rätt och i vilken ordning vi måste ta saker och ting. Det hade kanske varit roligare och enklare att hitta på nya projekt snarare än att säkra ordning och reda. Det gör mig både stolt och glad att hela organisationen prioriterar kvalitet av egen kraft. 

Vi kommer att ta en ny sats och kraftsamla i det sociala hållbarhetsarbetet 2018. Det innebär konkret att vi kommer att förstärka den verksamheten med både fler insatser och utökade resurser samt arbeta mer systematiskt och samordnat – både internt och med andra aktörer i samhället. Botkyrkabyggen gör massor med goda insatser inom social hållbarhet – en hel del är så självklart att vi inte tänker på det och glömmer att berätta om det. Risken är då att insatserna inte får det avtryck vi önskar utan likt tomtebloss lyser upp en kort stund för att sen slockna och glömmas bort. Det ska vi ändra på 2018 och säkerställa att allt det vi gör märks, får önskad effekt och följs upp. Startskottet kommer att bli en hållbarhetskonferens inom företaget under våren.

Den nya organisationen kommer att fortsätta följas upp av mig personligen med regelbundna besök ute i verksamheten. Jag kommer även att fortsätta avstämningen mellan våra affärsområden för att säkerställa att vi inte utvecklar olika arbetssätt och håller kvalitén uppe.

Vår nye tekniske chef Mats Tryselius har precis börjat och kommer nu att forma vårt viktiga projektkontor – den tekniska avdelningen- välkommen Mats. Tillsammans med affärsområdena så kommer avdelningen att fokusera på vår stora utmaning att klara renovering, underhåll och nyproduktion och därmed säkra bolagets långsiktiga ekonomi och överlevnad.

Vi kommer att arbeta med vår nya allmännyttiga plan och den anger färdriktningen för våra fokusområden fram till år 2020 och ett övergripande mål för hela verksamheten fram till 2025.

Så arenan är krattad, målen är satta, en ny organisation är införd och godkänd, det finns en plan och laguppställningen är snart klar – nu kör vi!

integration

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s