Konsten att fokusera och prioritera i en virvelvind

Botkyrkabyggen arbetar sedan i höstas med ett spännande målstyrningsprojekt – Sirius. Vi har som ett övergripande mål i projektet att ta bättre vara på vår affärspotential och öka värdet på våra fastigheter. Utöver det tar vi fram aktiviteter vi genomför för att nå målet snabbare. Varje avdelning har sedan fått ett eget mål kopplat till det övergripande målet. Detta är en traditionell målstyrningsmodell som vi inte är ensamma om. Det som gör arbetet extra roligt är att vi med vårt Sirius-arbete har fått ett arbetssätt som gör att vi kan fokusera och prioritera i vardagens virvelvind. Projektet skapar ett fantastiskt engagemang från alla medarbetare att komma med förbättringsförslag och de får sedan stöd för att prioritera och förverkliga sina förslag i det ordinarie arbetet. Korta, täta uppföljningsmöten gör att alla chefer , inklusive jag snabbt får en bra bild av vad som görs på alla nivåer i företaget och hur det går.

Vi finslipar fortfarande på detaljerna, ändrar lite på mål och aktiviteter och är i början av vår spännande resa. Projektet kommer att omvandlas till vårt ordinarie arbetssätt under året. Förbättringsförslagen är många och genomförandet tar nu fart. Nu ska vi även säkerställa effekthemtagningen, dvs att våra aktiviteter får rätt effekt så att vi når målen.

Nästa vecka kommer bland annat att ägnas åt en genomgång av våra kundcenter och hur de kan utvecklas, företagsledningsmöte, träffar med halva organisationen för månadsuppföljning, träff med affärsområdescheferna för månadsuppföljning och en utbildningsdag med hela chefsgänget.  Jag är säker på att den veckan kommer att vara lika omväxlande och intressant som den jag strax lägger bakom mig.

Den här veckan är det Ronny Fridell på vår teknikavdelning som berättar om sitt mål:

 

Trevlig helg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s