Agenda 2030 – vi hakar på de globala målen för hållbar utveckling

På ett toppmöte i FN i New York i september 2015 antogs Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Det var ett historiskt möte och resultatet kom att påverka allas framtid eftersom målen gäller alla länder, även Sverige.

Agenda 2030 består av 17 globala mål med sammanlagt 169 delmål. Miljö och utveckling behandlas inte längre som två separata frågor. Hållbar utveckling består av tre sinsemellan lika viktiga perspektiv: socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling.

Botkyrkabyggens hållbarhetsarbete ska kopplas mot Agenda 2030 och därmed visa på vilket sätt vi som allmännytta är med och bidrar i detta mycket viktiga världsomfattande arbete. Det ger oss en tydligare struktur i vårt hållbarhetsarbete och gör att vi bättre kan beskriva det vi redan gör och även hur vi satsar och prioriterar framåt. Botkyrkabyggen lägger i en högre växel för hållbarhet genom att vår affärsutvecklingsavdelning från och med 1 mars fått ett uppdrag att arbeta med och följa upp hållbar utveckling , vi kopplar våra hållbara insatser mot Agenda 2030 och företaget kommer att genomföra en konferens i april för alla medarbetare och vår styrelse.

Jag återkommer med rapporter från detta viktiga arbete framöver, om vilka mål och delmål vi arbetar mot och på vilket sätt.

Nedan får vi höra Susanne Lindeberg, HR, om hennes personliga mål för 2018: