Vårtecken – sandsopning och krokus

crocus-3214736_1920

Att arbeta med fastigheter påverkar mig på lite olika vis. En sak jag har noterat genom åren är att förutom ljusets återkomst, snödroppar och krokus – så är sandsopningen ett säkert vårtecken för mig. Nu kryper våren allt närmare. Jag, som alltid är tidigt uppe på benen för att mata mina får, märker hur dagen gryr allt tidigare. Från att trött ha gått rakt ut i mörkret med pannlampa och halkat omkring i snö och is, blir det nu en helt annan upplevelse när ljuset är framme. Ett säkert vårtecken för mig är lammen. Som fårbonde så är våren även lammens tid. Vi har fått nio stycken i år. Jag drog lättnadens suck när sista tackan fick sina tvillingar och alla mådde bra.

I våra bostadsområden brukar vårsolen kunna locka fram både utemöbler och hyresgäster. Många kan börja umgås än flitigare med sina grannar och jag vet att det gror frön på många fönsterbänkar som senare kan planeras ut i blomlådor och vara till glädje ända till hösten. Våren är verkligen en härlig årstid. Även om jag vet att vintern kan ha ett envist grepp ända en bit in i april i värsta fall, så är vi på väg mot en fantastik tid på året.

Den här veckan får vi ta del av några från vårt härliga gäng i Storvreten som berättar om sina mål för 2018. Det är Dennis, Andrea, Niclas och Maj-Britt som berättar.

 

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s