Att ständigt få utvecklas

bollar i snöre i sidled256213_1920

Jag har en stark drivkraft att ständigt utvecklas och lära mig mer. Det gör också att jag har svårt för att slå mig till ro och kan nog upplevas lite otålig mellan varven. Men viljan att utvecklas genomsyrar hela mig och är nog ett drag jag har svårt att göra mig av med. I det kölvattnet följer även att jag gärna satsar på kompetensutveckling för chefer och medarbetare.

Den här veckan genomfördes en utbildning i hyresjuridik för våra kundvärdar och alla chefer deltog på den tredje utbildningsdagen i vårt ledarskapsprogram. Programmet har hittills handlat om jämställdhet, jämlikhet och mångfald. Vi har fått analysera och diskutera både fakta och värderingar. Reflektionerna efter tisdagens övningar var samstämmiga kring hur värdefulla dagarna varit för samsynen och kompetensen i dessa frågor. Utvecklingsprogrammet för chefer fortsätter till hösten och ska bygga vidare på den gemensamma kompetens och värdegrund som ledarskapet inom Botkyrkabyggen måste vila på.

Vi fortsätter även att satsa på kompetensen hos våra medarbetare. Förutom hyresjuridik, konflikthantering, fastighetsekonomi, fastighetsmoms, vitvarukurs, avfallshantering och andra utbildningar som vi behöver i vår förvaltningsvardag, satsar vi även på kompetensutveckling inom social och ekologisk hållbarhet. Nästa vecka har vi exempelvis en konferens för hela företaget, inklusive vår styrelse, som ska inspirera och ge ett nytt avstamp för vårt framtida hållbarhetsarbete. Vi ska tillsammans få lyssna till personer som har stort kunnande inom sina respektive områden och vi kommer nog delvis att vara ett annat företag efter konferensen. Det kommer att vara omskakande, utmanande, inspirerande, lärorikt och engagerande.

Vårt målarbete inom Sirius är också en ständig aha-upplevelse. Vecka efter vecka följer vi upp vad vi gör och jag slås ständigt av att kreativiteten och engagemanget ute i vår verksamhet är stor för att åstadkomma verkliga förbättringar och bestående effekter. Jag är bitvis tagen av att vi fått ett så konkret och snabbt resultat. Det är ett lärande i sig.

Trevlig helg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s