En fantastisk dag för hållbarhet

I går genomförde vi en hållbarhetskonferens med alla medarbetare, chefer och styrelsen. Det blev en mycket bra dag. Vi hade fyra externa talare och först ut var Sandro Scocco som berättade om läget i ekonomin och på bostadsmarknaden i allmänhet. Han lyckades beskriva komplicerade frågor på ett utomordentligt enkelt och pedagogiskt sätt. Jessica Cederberg Wodmar, hållbarhetsexpert, inspirerade och utmanade oss med kluriga frågor och en nyttig genomgång av de globala målen. De som var snabba och svarade rätt belönades då och då med choklad. Hon påminde oss också om att vara stolta över de insatser Botkyrkabyggen gör.

Efter lunchsandro scocco berättade Charlotta Melander, professor från handelshögskolan i Jönköping, om vad som skapar attraktiva städer. Människor dras till attraktiva platser där de trivs och det finns plats för mångfald. Så vårt idoga arbete med att skapa trygghet och trivsel i våra bostadsområden är viktigt och avgörande för attraktiviteten. Avslutningsvis fick vi lyssna till Charlotta Szczepanowski, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen. Hon berättade om Riksbyggens imponerande hållbarhetsarbete. Vi fick ta del av både enklare rutiner och mer strategiska grepp. Hon betonade vikten av att integrera hållbarhetsfrågorna i affärerna och verksamheten.

Nu ska vi smälta allt vi fått ta del av och sedan får både våra olika avdelningar och affärsområden komma tillbaka med svar på den hemläxa alla fick med sig hem. Styrelsen kommer att ta beslut om en hållbarhetspolicy, sen kan vi börja arbeta fram handlingsplaner och flytta fram positionerna.

Vi avslutar med en kort sammanfattning av dagen och en beskrivning av Botkyrkabyggens nästa steg i hållbarhetsarbetet.

Trevlig helg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s