Att få jobba med bostäder

Chris i Alby bostadshus bloggen

Med åren så har mitt engagemang och intresse för att arbeta med bostäder bara ökat. Bostaden och bostadsområdet utgör barns uppväxtmiljöer och människors livsplattformar. För oss som arbetar med bostäder innebär arbetsdagen en fantastisk mix av tekniska och sociala frågor som gör att en dag inte är den andra lik. Det är en mycket omväxlande och händelserik arbetsplats.

Jag kan gå från ett möte där vi diskuterar morgondagens digitala lösningar för fastighetsförvaltning och låssystem till en diskussion om sophantering och hur människor slänger fimpar. Vi pratar nyproduktion, upprustning, renovering – samtidigt som vi diskuterar trygghet, trivsel, boendeinflytande och samverkan med föreningslivet.

Det är just detta som gör jobbet så omväxlande, roligt, utmanande och intressant. Jag lär mig ständigt nya saker i möten med hyresgäster, chefer, kollegor och medarbetare. Konsten är att lyssna och ta till sig det viktiga, klara av att omsätta tankar och idéer till konkreta handlingar och sedan utvärdera och förbättra.  Det gäller att gå från ord till rätt handling, för det vi gör i Botkyrkabyggen påverkar boendet för cirka 30.000 botkyrkabor – det vill säga var tredje person i Botkyrka.

En kommentar Lägg till

1. Fint skrivet! Håller med i allt!

Liked by 1 person