Systrarnas konst i Fittja

saadiaPå söndag kommer jag att delta på invigningen av systrarnas konst på konstkuben i Fittja. Botkyrkabyggen gör mer än att renovera, bygga och förvalta bostäder. Vi är också en del av livet mellan husen. Vi stödjer nattvandrare som med frivilligkrafter vandrar i våra bostadsområden sena kvällar och nätter och gör att människor känner sig tryggare. Vi stödjer föreningslivet och ser till att mellan 600-1000 barn får uppleva ”kul i sommar” varje år. Vi samarbetar med kommunen och polisen för att hjälpas åt att öka tryggheten och minska kriminalitet och otrygghet. Botkyrkabyggen bidrar på flera sätt till ett starkare civilsamhälle.

mammornas-konst-2.jpg

Att stödja konstkubens verksamhet är en del i Botkyrkabyggens satsning på social hållbarhet. Förra året på mors dag, fick jag vara med på invigningen av mammornas konst. Då passade jag även på att ta med mig min egen mamma. I år med start på söndag får vi ta del av systrarnas konst ”Systrar utan gränser”.  Det är en berättelse om Fittja som bildar bågar över gränser, åldrar och kulturer. Det är en inspirerande berättelse som leder till eftertanke. Arbetet med konstverket leds av Saadia Hussain, hon har med entusiasm, kunnande och driv skapat förutsättningar för konstverket.

På söndag kl 14 är det så dags att klä konstkubens vägg med konstverket Systrar utan gränser – Välkomna.

En kommentar Lägg till

1. Nilsson, Anders skriver:

Hej Chris Du skriver bra fredagsbrev intressant läsning varje vecka. Vi i Storvreten har en hgf och boby grillning på hästskoen passv jämna nummer. Samma tid som invigningen av systrarnas konst. För att försöka få fler aktiva i sitt boende. Önskar dej en trevlig helg Anders

Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.

Gilla