Att komma hem

Efter en intensiv arbetsdag så bär det iväg hem. Jag kör bil de cirka två milen och hinner fundera en hel del. Tiden i bilen hjälper mig att låta jobbet sjunka undan och hemmalivet får successivt ta vid. Vid avfarten från den större vägen in på den sista kilometern på den guppiga grusvägen så rinner sista stressen av i en utandning. När jag gasar lätt för att komma upp för ”Pinarbacken”, så tänker jag ofta på hästarna som stretat uppför backen med tunga lass och långa arbetsdagar genom tiderna och givit backen sitt namn. Backen har både en elak sväng och knyck på slutet som gör att man verkligen får ta i när man cyklar eller går. Sedan planar vägen ut och jag glider fram de sista hundra metrarna mot hemmet. Parkerar, stänger av motorn och tar en sista titt på mobilen för att se att inget samtal eller mail måste fixas innan jag kliver in genom dörren. Jag möts av en liten välkomstkommitté, först katten såklart. Hon trippar fram med små belåtna ljud, spinner högt och stryker sig mot mina ben med ett kärvänligt krav på att jag ska stanna upp för att hälsa. Där dyker även två glada hundar upp som räknar med att alla trevliga ritualer omedelbart ska infinna sig när nu matte äntligen har kommit hem. Jag kliver ur varma skor, ställer ifrån mig väskan som jag släpat med mig hela dagen och sätter mig ned en stund på trappen med vovvarna. Naturen är bedövande vacker och jag njuter av att ha kommit hem. Hem till familjen och huset. Hemmet där jag kopplar av och även arbetar hårt med helt andra saker än på jobbet. Här är jag mamma, granne, matte, bonde, fastighetsskötare och maka. Så här års oroar jag mig för väder och höskörd och gläds över att ha ungarna hemma, utflykter med maken, busiga hundar, katten och mina pioner. Hemmet är min livsplattform.

I Botkyrkabyggen arbetar vi med människors hem och barns uppväxtmiljöer. Det är ett stort uppdrag. Vi må äga fastigheterna, men livet i och mellan husen präglas av människorna som bor där och det gör jobbet omväxlande, roligt och ibland svårt. Jag arbetar även i upplevelsebranschen, skulle man kunna säga, och vill att våra hyresgäster ska trivas och längta hem. Det är ett så angeläget arbete att ordet förvaltning inte alltid räcker till. När man öppnar dörren till sin lägenhet och kommer hem så ska man kunna andas ut. Känslan när det planar ut – man kliver av bussen, tåget eller parkerar bilen och man snart är hemma efter en lång arbetsdag. Att bara slå sig ned på balkongen eller i soffan. Känslan att få tillgång till en egen bostad.

Trygg i sitt bostadsområde. Trygg med att Botkyrkabyggen värnar om både människor och planeten. Trygg med att Botkyrkabyggen tar sina hyresgäster på allvar och lyssnar. Tryggheten och trivseln är helt avgörande för att en plats blir attraktiv och därmed värdefull för en fastighetsägare. Därför är det kombinationen av dessa mjuka frågor tillsammans med förvaltningsuppdraget som är helt avgörande för hur väl vi lyckas.