Almedalen – en kanonvecka

Just nu sitter jag på gotlandsbåten på väg hem från Visby och politikerveckan i Almedalen. Så snart blogginlägget är klart så ser jag fram emot att få sova en stund. Även om jag är lite sliten efter en intensiv vecka – så är jag så nöjd och mycket stolt över de insatser Botkyrkabyggen bidragit med på Gotland.

Det är ett antal personer från bolaget och kommunen som har arbetat hårt för att veckan ska ge maximal utdelning. Vi har förberett oss tillsammans och genomfört det som vi har planerat. Vår kommunikations- och marknadschef Cina Gerdin har tillsammans med sitt gäng slitit både innan och under veckan för att det ska bli succé – och det blev så bra.

I onsdags hade vi vår heldag med aktiviteter/seminarier hela dagen. Tillsammans med kommunen bjöd vi in till diskussioner och labbar där alla som kom kunde delta. Vi lyssnade, diskuterade, delade erfarenheter och reflekterade. Särskilt imponerad är jag av våra fina och kloka ungdomar i ungdomsfullmäktige.

På min agenda fanns därutöver att delta i seminarier där jag berättade hur Botkyrkabyggen arbetar med renoveringar och dialoger med hyresgäster. Jag avslutade torsdagen genom att tillsammans med Stefan Attefall presentera Hyreskommissionens delrapport.

Vårt jämställdhetsprojekt Qvinna i Botkyrka presenterades under onsdagen. Vår HR-chef Susanne Axelsson-Heldring gjorde ett mycket uppskattat föredrag om hur vi arbetar med att hjälpa kvinnor att få en anställning.

Alvaro Fuentes, vår hållbarhetsutvecklare, har konkret och med stor erfarenhet berättat om hur vi samarbetar med kommunen och polisen inom ramen för EST (effektiv samordning för trygghet). Tillsammans kan vi åstadkomma så mycket mer.

Vår pressansvariga Charlotta Lundström har på ett suveränt sätt modererat våra egna aktiviteter med kommunen och flera av SABOs seminarier.

Några i gänget på plats har dessutom bevakat andra intressanta seminarier, deltagit i runda bordssamtal och nätverkat.

En röd tråd i allt vad vi gör är hållbarhet och FNs globala mål i agenda 2030. För att påminna oss själva och andra om det, så hade vi målen upptryckta på några klädesplagg. Dessa väckte en hel del uppmärksamhet trots allt annat brus under Almedalsveckan. Som ett fantastiskt sammanträffande och riktig höjdpunkt så stötte vi ihop med FNs tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson. Han är ”pappa” till de globala målen och blev så glad när han såg oss i våra fina tröjor. Det resulterade i ett fint foto tillsammans med honom. Han blev så glad när han fick höra lite om hur vi arbetar med hållbarhet och han berättade hur de olika målen hänger ihop. En kanonavslutning på en kanonvecka!

Nu går jag på semester och önskar därför både en trevlig helg och skön sommar. Vi hörs igen i augusti.

2 kommentarer Lägg till

1. mjansson.se skriver: