Vi är varandras arbetsmiljö

– Hur trivs du på Botkyrkabyggen? Det är en fråga som jag ofta får. Jag brukar då lossa tungbandet och berätta hur glad jag är över mitt uppdrag och all stolthet jag känner inför all den verksamhet som medarbetare och chefer bedriver. Det kan nog vara så att när jag väl fått upp ångan, så kan det vara svårt att få mig att sluta berätta om alla utmaningar vi har och hur inspirerande det är att jobba här.

När jag reflekterar lite mer över varför jag tycker det är roligt att gå till jobbet och att både söndagar och måndagar passerar utan någon känsla av stress eller tyngd och att veckan går i raketfart – så inser jag att det har ett starkt samband med hur jag blir bemött och stämningen på jobbet. Det går inte en enda dag utan att jag på olika sätt får ta del av glada tillrop inom vårt företag i form av ”tummen upp”, ”guldstjärna”, ”bra jobbat”, ”vilken insats”, ”tack”, ”ni klarar det” osv. Självklart finns det även hälsosam kritik, olika åsikter och ifrågasättanden – men den positiva grundstämningen gör att vi är rustade att hantera även det som är negativt laddat.

samarbete

Det finns flera saker som anställda skulle kunna känna oro inför. Jag har bland annat ändrat organisationen, infört en tydlig målstyrning och ökat fokus mot hållbarhet och därmed förändrat vardagen och arbetet för de flesta som jobbar på Botkyrkabyggen. Under ett års tid har jag åkt runt, följt upp konsekvenserna av förändringarna och lyssnat på både medarbetare och chefer. Nu börjar flera viktiga bitar falla på plats. Den uthållighet, det engagemang och samarbetsvilja, den energi och den lojalitet jag möter på Botkyrkabyggen är enastående. Med positiv återkoppling som en del av vardagen får jag dessutom en daglig extra energidos. Vi är varandras arbetsmiljö och har möjligheten att göra den fantastisk. Det är det många som gör på min arbetsplats – tack.