Allmännyttiga planen version 2.0

Nu är vi i full gång med att uppdatera Botkyrkabyggens allmännyttiga plan år 2019-2021. Planen innebär att vi väger ihop affärsmässiga principer med samhällsansvaret – dvs vår vilja, förmåga och strategier för hållbara affärer. Förra året var första gången som företaget gjorde en strategisk plan med en så tydlig koppling till det allmännyttiga uppdraget. Nu är det dags att uppdatera den.

Efter det att planen godkändes av styrelsen förra året, har bolaget beslutat att göra tydligare kopplingar till FNs globala mål i Agenda 2030. Det innebär bland annat att vi identifierat de mål som vår verksamhet bidrar till. Vi har analyserat om vi satsar på rätt mål/delmål och om/hur det i så fall ska förändras.

Det är innebär att nästa version av den allmännyttiga planen får ett delvis nytt innehåll med en tydlig koppling till FNs globala mål i Agenda 2030. Målet är att Botkyrkabyggen på ett tydligt sätt ska kunna visa hur vi med våra hållbara affärer lokalt bidrar till Agenda 2030. Eftersom kommunen ska redovisa sitt bidrag till agendan, så underlättar det om vi gör på samma sätt. Då blir allmännyttans och Botkyrkabyggens roll som verktyg i det lokala hållbarhetsarbetet tydligt. Planen blir även ett internt styrmedel där alla verksamhetens förutsättningar finns samlade på ett pedagogiskt sätt till alla medarbetare och chefer.

Planen ska redovisas och beslutas av styrelsen i slutet av oktober.

Om alla allmännyttiga bolag skulle redovisa sin verksamhet utifrån Agenda 2030, så skulle branschens bidrag till landet hållbarhetsarbete tydliggöras.

hållbarhet munkhättev 2