En konferens om omvärlden och utmaningarna

Igår hade Botkyrkabyggen en företagskonferens på vår visions tema ”Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för alla” . Vi lyssnade till fantastiska Christina Rickardsson och hennes livsberättelse om att ”allt är möjligt” och ”sluta aldrig gå”, det sistnämnda är även titeln på en bok som hon har skrivit. Hennes historia berörde oss på flera plan. Hennes skildring av hur det känns att tigga och att inte ha något värde som människa och att jämställas med en kloakråtta som gatubarn, berörde mig och många andra. För den som inte har läst boken eller lyssnat på Christina vill jag inte föregripa hennes historia mer, men den är mycket tänkvärd ur flera perspektiv.

Vi fick även ta den av Polisens arbete med illegal handel med hyreskontrakt. Kristian Halldin berättade om att den organiserade brottsligheten nu hittat till hyresbostadsmarknaden och att det på många sätt är bättre för dem än att sälja narkotika. Det här ämnet berör naturligtvis även oss i Botkyrka och vi arbetar nära Polisen för att motverka detta. Efter lunch kom Bo Pellnäs och berättade om det säkerhetspolitiska läget i världen. Han kunde både ge oss en historisk tillbakablick, stormakternas inbördes kopplingar, klimathotet, läget för vårt land och de särskilt utsatta områdena. Bo gav oss sin analys utan omsvep och rakt på sak. Det är ett skört läge på många sätt i världen och de värden som tagit flera decennier att bygga upp och numera är tagna för givet riskerar att gå förlorade om inte starka krafter sätts in.

Sandro Scocco uppdaterade oss med siffror från den svenska ekonomin , gav sin analys av läget för landet och i slutänden även för den svenska bostadsmarknaden. Han har förmågan att få 130 personer att lyssna intensivt en sen eftermiddag efter en dag av många intryck. Han lyckades förklara komplexa frågor på ett begripligt sätt och jag vet att många av oss uppskattade hans pass igår.

Jag avslutade dagen med att sammanfatta vår resa mot en hållbar affär och hur vi ska framtidssäkra Botkyrkabyggen. Det känns mycket bra att vi inom kort även kommer att kunna redovisa hur Botkyrkabyggen kan bidra till FN:s globala mål Agenda 2030.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s