Stort och varmt tack

Jag är mycket glad och hedrad över att få ta emot priset från Sweden Green Building Council som delades ut i Stockholms stadshus i onsdags kväll. Det är ett pris som ges för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling i Sverige.

Det är en förmån att leda Botkyrkabyggen, skapa en hållbar affär för företaget med tydlig koppling till Agenda 2030 och på så sätt visa vårt bidrag till att rädda världen.

I dessa sammanhang är dock ensam inte stark. Arbetet och resultatet hade inte varit möjligt utan ett starkt stöd av vår ägare och styrelse. Det hade inte heller varit möjligt utan alla fantastiska chefer och medarbetare i Botkyrkabyggen – och vi måste arbeta tillsammans med våra hyresgäster och andra som stödjer allt det goda i vårt samhälle.
Priset är en fin bekräftelse att vi är något bra på spåren – tack!

Priset för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling i Sverige har tagits fram av Sweden Green Building Council med syftet att främja hållbar stadsutveckling, dela goda erfarenheter inom branschen samt uppmärksamma och belöna personer som på ett inspirerande och innovativt sätt bidrar positivt till hållbar stadsutveckling.

SGBC Rådhuset gruppbild

I nomineringen till priset framhålls bland annat arbetet för att Botkyrkabyggen ska bidra till ökad trygghet i bostadsområdena. Även beslutet och genomförandet av ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbara renoveringar samt jämställdhetsarbetet Qvinna i Botkyrka, lyfts fram. Eftersom vi är ett allmännyttigt bostadsbolag är hållbarhetsfrågorna mycket viktiga för oss. Genom vår nyligen uppdaterade Allmännyttiga plan för 2019–2021 kopplar vi också hållbarhetsarbetet på ett tydligt sätt till FN:s Agenda 2030. På så sätt maximerar vi Botkyrkabyggens nytta som kommunens verktyg i dessa frågor. Det brådskar – det är hög tid att göra allt vi kan för att rädda världen. Alla goda insatser behövs och vi måste hjälpas åt.