Det är dags att syna korten

Det finns tid för diskussioner och planering, för strategier och målsättningar. Sedan kommer tid för leveranser. Det är då det gäller. När vi stämmer av allt det vi tänkt mot det som faktiskt sker: Ekonomiskt resultat, medarbetarindex, kundindex, faktisk energiförbrukning, körda kilometrar med icke-fossilfria/fossilfria transporter, trygghetsindex, antal bränder i våra bostäder, sorterat byggavfall i kilo, antal renoverade bostäder, antal bostäder i nyproduktion, antal vräkningar, åtgärdade olaga andra hand, hantering av farligt avfall, kemikalielistor, stämma av vad vi åstadkommit med målstyrningen i Sirius, våra bidrag till FN:s globala mål, etc . Listan på vad vi ska leverera är lång och visar på komplexiteten i vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag.

Nu är det tid att leverera resultat och visa vad som hänt med allt som vi har planerat, diskuterat och målsatt.  I veckan gick vår medarbetarenkät ut och för ett par veckor sedan vår kundenkät. Resultaten får vi i januari. Året går mot sitt slut och vi har haft revisorerna på plats ett par dagar för att värma upp inför granskningen av årsbokslutet. Vi sammanställer fakta kopplat till både miljömässig och social hållbarhet för att kunna ta fram en bra hållbarhetsredovisning för 2018. Vi synar vår projektportfölj och alla underhållsuppdrag för att veta vad som blir klart i år och vad som kommer att fortsätta under nästa år. Sanningens ögonblick infinner sig och det är dags att syna korten.

Jag vet att vi gjort massor av olika insatser i vår verksamhet under 2018, det ska bli mycket spännande att sammanställa hela bilden och få kvitton på det som gått bra och underlag för vår ständiga ambition att utvecklas och bli bättre.

I veckan blev jag även lycklig mormor till en fin liten kille – det känns stort och fint.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s