Vi satsar på Alby

Med ett fantastiskt läge, en god infrastruktur och en ung och internationell befolkning så är Alby en attraktiv plats i vår kommun. Alby har varit en naturlig mötesplats ända sedan medeltiden då rättvisan skipades vid Svartlötens ting. Idag skapas här en unik interkulturell plats med kultur- och föreningsliv i fokus. Det här har lockat Botkyrkabyggen under många år att äga och utveckla bostäder och centrum i Alby. Det är ett samhälle som Botkyrkabyggen vill vara en del av och fortsätta att utveckla.

Vi hoppas att vår detaljplan för nya bostäder i Alby Torghus snart vinner laga kraft. Det innebär ett välkommet tillskott på drygt 100 nya bostäder nära centrum. Vi hoppas att de kan vara klara för inflyttning om cirka 3 år. Just nu pågår renovering av vattenledningar i Albydalen och vi räknar med att starta stambyten i punkthusen inom det närmaste året. I början av nästa år tillträder vår nya lokalförvaltare som bland annat får i uppdrag att utveckla och satsa mer på Alby Centrum. Sammantaget satsar vi cirka 40 miljoner på fastigheterna i Alby 2018. Vi kommer att satsa drygt 60 miljoner nästa år. Utöver detta ser vi över möjligheten att flytta vårt HK till Alby.

Botkyrkabyggen förenar samhällsnytta med affärsmässiga principer för en hållbar affär. Vi investerar i fastigheter, personal och därmed ett ökat engagemang i ett växande Alby. Vi vill inte bara vara en del av Albyandan – vi vill utveckla den. I dag är jag med på en spännande konferens som handlar om just Alby.