Att ständigt utvecklas

Jag har en mycket stark drivkraft och nyfikenhet – det är så roligt att lära sig något nytt och hela tiden försöka utvecklas. Jag kan komma på mig själv med att tränga in i en fråga och bli så uppslukad att jag glömmer både tid och rum. Oavsett om det gäller frågor på jobbet eller hemma så kan jag dyka ner i frågan med en stor glädje. Tänk att ny kunskap fastnar så lätt när lusten och engagemanget är på topp.

Jag gick en kurs på vuxenskolan för några år sedan som handlade om biodling. Det var ett antal kvällar under den mörka tunga delen av året som bokstavligen flög fram för min del. Vi kollade ramar, olika standarder på bikupor, diskuterade vax, honung, bin, pollen och drottningar. Jag köpte en bok som jag slukade på ett dygn och sedan påbörjades en prenumeration på Bitidningen och ett medlemskap i Biodlarnas förening.

Mina nya kunskaper om bin och biodling från kursen och de mer praktiska erfarenheter jag sedan fått med mina två bikupor på hemmaplan, har jag haft stor glädje av på lite olika sätt. I dagens diskussioner kring hållbarhet och miljöfrågor, så är pollinerande insekter inklusive bin en viktig del för att värna om biologisk mångfald. Allt fler inser att bin är viktiga för vår planet och jag får ofta nyfikna frågor om mina bin och känner att de gör gott.

När vi nu har satt igång våra stambyten i Botkyrkabyggen så blir jag minst lika engagerad när någon erfaren tekniker berättar om hur det fungerar med trycksatta stammar och var det finns risk för skador. Jag kan slukas av en klurig fråga om moms eller varför inte en nördig bokföringsteknisk manöver. Varje gång jag upplever att något klarnat eller jag lärt mig något helt nytt så blir jag glad och inspirerad. Eftersom jag omger mig med en massa kompetenta personer och jobbar i en händelserik verksamhet, så händer detta ideligen och jag tänker att det är därför jag trivs så kolossalt bra på Botkyrkabyggen.