Året rivstartar med nya mål och nyårslöfte

Den här veckan inleddes med att Sverige fick en regering.

På årets första företagsledningsmöte i måndags gick vi igenom det preliminära årsbokslutet som börjar ta form. Nästa vecka kommer revisorerna. Det är roligt att våra diskussioner kring företagets ekonomiska resultat engagerar hela ledningen och att vi analyserar tillsammans. Jag är helt säker på att vårt arbete med målstyrning och uppföljning i Sirius har påverkat hela företaget i detta avseende.

I veckan har vi även tagit del av vårt resultat i medarbetarundersökningen, ett starkt resultat, både i jämförelser med andra organisationer och med oss själva. Vi bevarar höga betyg från medarbetare och chefer och lyckas samtidigt flytta fram positionerna på flera viktiga områden. Det finns naturligtvis olika frågor att arbeta med när man bryter ner resultatet på grupper inom företaget. Varje chef går nu igenom resultaten med sina medarbetare och sedan utarbetas handlingsplaner. Det vi får höga betyg för och/eller har ökat markant inom hela organisationen, är bland annat tydliga mål, samarbetet mellan avdelningarna och ansvarstagandet för att arbetet blir utfört.

Under veckan har jag även blivit intervjuad av lokaltidningen Mitti. De ville höra mer om vår trygghetssatsning och nyårslöftet att öka den upplevda tryggheten i våra bostadsområden och få bort Fittja, Alby och Norsborg från Polisens lista över särskilt utsatta områden. Här är länken till artikeln:

Jag har även gått igenom alla mål för 2019 i vårt Siriusarbete och medverkat på IQ Samhällsbyggnads seminarium https://www.iqs.se/naetverk-och-moeten/kalendarium/190123-goda-krafter-som-goer-skillnad-i-saerskilt-utsatta-omraaden/  Där berättade jag om Botkyrkabyggens satsningar för tryggare bostadsområden.

Veckan slutar med en SABO-träff för de största allmännyttiga bolagen i landet. På agendan står bland annat:

• Aktuellt från Boverket, Generaldirektör Anders Sjelvgren ,
  • For the Benefit of Everyone – The Significande of Swedish Public Housing for Urban Housing Inequality, Dr Martin Grander redovisar sin avhandling om allmännyttan.
  • Digitaliseringsprojektet – lägesrapport, Johan Braw VD Sölvesborgshem samt ordförande i SABOs Digitaliseringsråd
  • Träff med vår nye Bostadsminister:

Nästa vecka bär det av upp till Luleå – Botkyrkabyggen är ju finalist till jämställdhetspriset. Håll tummarna att det bär hela vägen.