Hållbarhet ska genomsyra allt vi gör

Det finns sådant som ska genomsyra allt vi gör på Botkyrkabyggen, exempelvis hållbarhet. Hållbarhet redovisas normalt i de tre dimensionerna ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. I veckan har jag deltagit på två evenemang där Botkyrkabyggens arbete inom social hållbarhet särskilt uppmärksammats – trygghet och jämställdhet.

I början av veckan deltog jag i en paneldiskussion på Strategitorget Bygg & Fastighet i Västerås om trygghetsfrågan i särskilt utsatta områden. I panelen deltog även Bostadsbolaget i Göteborg och Mimer i Västerås. Vi kunde alla tre utifrån våra respektive bolags verkligheter ge konkreta exempel på hur vi arbetar med trygghetsfrågorna och analysera framgångsfaktorer. Vi var alla överens om att uthållighet och långsiktighet i detta arbete är mycket viktigt.

Botkyrkabyggens trygghetssatsning kan man bland annat läsa mer om här:

https://www.botkyrkabyggen.se/artikel/vi-utokar-trygghetsarbetet

Jag var även i veckan i ett iskallt Luleå (-24 grader) på Forum jämställdhets konferens som en av fem finalister till jämställdhetspriset. Vår framgångsrika satsning på långtidsarbetslösa kvinnor – som bor i våra utsatta områden och som får en möjlighet till anställning, en egen inkomst och ett självständigt liv – räckte inte hela vägen fram till första priset denna gång.  Vi kände oss dock mycket hedrade att komma till finalen med vår viktiga satsning på Qvinna i Botkyrka.

lulec3a5utsikt
Ett iskallt men mycket vackert Luleå

https://www.botkyrkabyggen.se/artikel/vi-uppmarksammas-for-jamstalldhetsarbetet

http://forumjamstalldhet.se/lulea-star-vard-for-forum-jamstalldhet-2019/

kvinnor i fittja
Vår satsning på kvinnor

Så här på fredagen kan jag konstatera att januari månad redan är över. Det har blivit lite ljusare på mornarna, jag har redan börjat fundera på vilka fröer jag ska förgro inför våren, bokslutet är nästan klart, revisorerna är på gång och nästa vecka blir det tack och lov mer tid på kontoret.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s