Arbeta med mål och följa upp för att få nöjdare hyresgäster

Ett av årets stora händelser i branschen är när vi får resultatet och jämför vad våra hyresgäster anser om oss som hyresvärdar. Eftersom många hyresvärdar använder sig av Aktivbos kundundersökning så är det lätt att jämföra flera aktörers resultat med varandra. Kundkristallen som går till den hyresvärd som har de nöjdaste hyresgästerna, är naturligtvis en mycket eftertraktad utmärkelse. I år gick den i kategorin större bolag, mycket välförtjänt, till det allmännyttiga bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping.

stångåstaden aktivbo
Grattis Stångåstaden – Glada och stolta över kundkristallen!

Botkyrkabyggen ligger resultatmässigt på en hög servicenivå i mätningen men ändå resultatmässigt en bit efter Stångåstaden. Det är en svår men på intet sätt omöjlig uppgift att lyckas nå deras och andra duktiga aktörers nivå i vår bransch. Vi kan inspireras och lära av dem. Det handlar om att sätta mål och systematiskt arbeta mot dem och det gör vi på Botkyrkabyggen. Vi har tagit fram handlingsplaner på varje område och börjar nu systematiskt arbeta för att förbättra våra resultat.

Det bästa i branschen är när vi delar goda exempel och lär av varandra. Det är allmännyttan verkligen bra på. Även om Botkyrkabyggen inte vann kundkristallen i år, så fick vi dela med oss av vår satsning på Qvinna i Botkyrka och social hållbarhet. Jag hade också möjlighet att lyssna på Sandvikenhus intressanta satsning på kundundersökningar i realtid.

sandvikenhus aktivbo
Sandvikenhus

Så det var en viktig dag för att påminnas om vilka vi finns till för och vad som är viktigt när vi förvaltar deras hem.