Bostadsministern på besök i Fittja

Den här veckan har vi haft besök av bostadsministern Per Bolund (mp). Det är verkligen inte alla veckor man kan lägga upp ett sådant blogginlägg. Det gör mig självklart väldigt stolt och glad att han vill komma till Botkyrkabyggen och själv på plats ta reda på mer om hur vi arbetar och våra förutsättningar.

Vi passade på att visa upp Fittja och han fick först en kort tur i området. Vi mötte upp honom på Fittjas tunnelbanestation och han fick sällskap av lokala mp-politiker från Botkyrka under sitt besök. På rundturen kunde vi berätta hur vi tänker använda Boverkets stöd till utemiljöer i Fittja. Det blir bland annat en park utmed Värdshusvägen och intill konstkuben, utformningen mer i detalj sker i dialog med olika aktörer inom området. Botkyrkabyggen har fått cirka 8,5 miljoner från Boverket till utemiljöer i Fittja och lägger till lika mycket från bolaget, totalt cirka 17 miljoner. Det gör satsningen på utemiljön i Fittja till den största inom Botkyrkabyggen. Vi inviger även under försommaren vår nya möteslokal på Värdshusvägen, nära den nya parken för att skapa än mer trygghet och stärka goda aktörer på platsen. Vi kunde även visa Mammornas konst och Systrarnas konst på konstkuben och berätta om nästa utställning som kommer inom ett par månader: Seniorernas konst.

Efter promenaden i Fittja centrum landade vi på vårt områdeskontor på Krögarvägen och där bjöd vi på kaffe. Botkyrkabyggen passade nu på att berätta mer om hur vi rustar utemiljön i Fittja med stöd av Boverkets pengar, hur vi arbetar med varsam renovering över hela beståndet, vårt starka ekonomiska resultat, trygghetsarbetet och andra sociala investeringar. Vi visade självklart även upp vår satsning Qvinna i Botkyrka och hur vi planerar att utveckla den framåt i tiden. Vi fick låna Qvinnornas egna, nyrenoverade lokal på områdeskontoret. Jag kunde även visa hur vi kan redovisa hur Botkyrkabyggen bidrar till FNs globala mål – Agenda 2030.

Bodlund Fittja mars 2019

Självklart kom det även en hel del frågor från ministern – inte helt oväntat kring hållbarhet i stort och en hel del på temat social hållbarhet och sociala investeringar. Han fick med sig ett exemplar av vår hållbarhetsredovisning för 2018 innan han skulle vidare.

Vi tackar bostadsministern för besöket och hoppas det gav en del nya insikter och förståelse för allmännyttan och hur vi kan bidra till ett bättre samhälle.

Bostadsministern mars 2019