Uppföljning är A och O

Nu har jag avslutat den första rundan för i år där jag träffar alla medarbetare grupp- eller avdelningsvis för att prata om vardagen på jobbet. Det är en fortsättning på de samtal jag introducerade hösten 2017 då jag varje månad träffade alla för att följa upp vår nya organisation. Den uppföljningen genomfördes månadsvis halva 2017 och drygt halva 2018, för att därefter ske varannan månad. Från och med 2019 följer jag upp kvartalsvis med alla.

Jag fokuserar på att lyssna när jag är ute och träffar alla medarbetare. De berättar om allt möjligt – vad som är aktuellt just den dagen jag är där, frågor de har direkt till mig, erfarenheter – allt möjligt kommer upp. Nästan alla grupper går på ett eller annat sätt laget runt med ordet. Jag brukar avsluta med någon kort information. Varje möte tar drygt en timme. Jag träffar åtta grupper i varje omgång och lägger även lika mycket tid på förberedelser och uppföljning. Det innebär att jag hittills ägnat cirka 30 arbetsdagar under de senaste två åren åt att träffa alla medarbetare och följa upp deras arbete.

Det är värt varje minut.

För varje möte jag har, lär jag känna arbetslagen allt bättre, lär mig vad alla heter, vilka frågor som de arbetar med just nu,  hur arbetsbelastningen ser ut och så vidare. För mig är uppföljning A och O och det här är mycket konkret och lärorikt. Det är samtal som dessa som gör att jag tycker om att gå till jobbet.

Dessa insikter är avgörande när vi nu ska fortsätta vår resa mot ett starkare Botkyrkabyggen. Vi fortsätter följa upp våra mål varje vecka, vår ekonomi varje månad, organisationen varje kvartal och hyresgäster och medarbetare varje år. Uppföljningen gör att vi har bättre kontroll och därmed snabbare kan förändra om det behövs.