SABO blir Sveriges Allmännytta efter kongressen i Örebro

Igår öppnade SABO sin kongress i Örebro med att besluta om ett namnbyte från SABO (Sveriges allmännyttiga bostadsföretag) till Sveriges Allmännytta. Ordföranden i Sveriges Allmännytta Åsa Johansson förklarade att de vill komma bort från förkortningen som få utanför branschen vet vad den står för. De breddar även medlemsbasen och öppnar för fler bostadsföretag än de kommunala, med en möjlighet att söka så kallat associerat medlemskap i Sveriges Allmännytta.

Riktigt kul att vår ordförande i Botkyrkabyggens styrelse – Bo Johansson – valdes in i Sveriges Allmännyttas styrelse. Grattis Bosse och grattis till branschorganisationen som får en så erfaren, kunnig och klok ledamot.

Bostadsministern Per Bolund var också med en stund på kongressen. Han talade bland annat om vikten av att skapa långsiktiga spelregler för aktörerna på bostadsmarknaden och att politiken inte lyckats med det fram till nu. Bostadsfrågorna skulle dock få bättre förutsättningar nu då de hamnat på finansdepartementet, även om han betonade att politiken framöver kommer att vara präglad av kompromisser och allmännyttans viktiga roll som samhällsbyggare.

Ett stort tack till Örebrobostäder och Örebro kommun för en riktigt bra kongress.

Jag fick även veta att jag gått till final i Dagens samhälles tävling Årets offentliga ledare. Det känns så hedrande och mycket inspirerande.

https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/tre-ess-inom-offentligt-ledarskap-27294

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s