Seniorernas konst och vår nya samlingsplats invigdes på nationaldagen

konstnärerna framför Seniorernas konst.jpgPå konstkuben i Fittja centrum invigde Botkyrkabyggen seniorernas konst på själva nationaldagen. Många nyfikna fittjabor kom för att ta del av invigningen och konstverket. En tavla som seniorerna i Fittja skapat tillsammans med den fantastiska konstnären Saadia Hussain. Saadia har även lett arbetet med mammornas, barnens och systrarnas konst.

Nu har barnens konst tagits ned för att ge plats åt seniorernas konst. Dessa konstverk ger inte bara glädje och samhörighet under själva skapandet. Det ger även identitet och stolthet åt människor som bor i stadsdelen. Sådant som är viktigt när man arbetar med social hållbarhet och platsen. Botkyrkabyggen stödjer projektet och ger en plats och röst till seniorerna i Fittja. Seniorerna ger i sin tur Botkyrkabyggen en chans att bidra till mål 11 och 16 i FNs globala mål Agenda 2030.

Vi passade också på att inviga den nya lokalen för samverkan i Fittja. Här kan nattvandrare, polis, kommun, Botkyrkabyggen och andra aktörer mötas och med sin närvaro stabilisera platsen. Lokalen ger oss möjlighet att bidra till mål 11, 16 och 17 i Agenda 2030.

Uppvisning av boliviansk folkdansgrupp invigning av Seniorernas konst 6 juni 2019.jpg