Peppa varandra

Hur är det med återkopplingen i ert företag? Ger ni varandra feedback i vardagen? Firar ni framgångar tillsammans? Hälsar ni på varandra? Skrattar ni tillsammans?  Reder ni ut konflikter kontinuerligt?

Jag tror att vi tyvärr ofta underskattar betydelsen av en bra arbetsplats och tenderar att ta det goda för givet. Det är inte förrän läget är riktigt illa som det blir extremt tydligt – och då brukar det mesta ta stopp. Människor blir stressade, sjukskrivna, säger upp sig, gaddar ihop sig, blir utfrusna osv. Det är inte förrän man har ont som man inser värdet av att vara smärtfri.

Jag hör ibland kommentaren: – Om allt är tyst – då är det bra. Är det inte bra så hörs det direkt! Så kan det säkert vara, men jag anser att den kulturen inte gynnar utvecklingen  inom ett företag. Kritik är viktig, den kan dock vara svårare att leverera direkt till den det berör och kräver sitt av den som ska ta emot. Om kritik är konstruktiv och ges med syfte att förbättra – då bör den vara lika välkommen som pepp.

Att få spontan uppskattning har stor betydelse av flera skäl. Att återkoppla till varandra handlar om att utveckla verksamheten, samarbetet och att bekräfta varandra.  Det finns även ett medmänskligt perspektiv i detta. I vår organisation finns det många fina exempel på hur vi peppar varandra.  Varje gång jag får ta del av det blir jag glad. Att vi peppar varandra kan vara ett tecken på ett bra arbetsklimat, men det kan även vara ett sätt att skapa en bättre stämning. Det måste dock vara äkta och komma från hjärtat. Det kan vara vardagliga saker som man uppmärksammar.

skärmbild

Jag är så tacksam över att jobba i en organisation där jag både får, ger och får ta del av när andra ger och får pepp och firar framgångar i vardagen dagligen.

Trevlig helg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s