Nästa vecka blir det ”hemma hos” allmännyttan och i Botkyrka

Nästa vecka, den 18-19 september, så anordnar Botkyrkabyggen tillsammans med Sveriges Allmännytta en spännande konferens  – ”Hemma hos allmännyttan” som handlar om hur allmännyttan kan bidra till social hållbarhet. Vi erbjuder ett spännande program med intressanta föredrag, möjlighet till nätverkande och studiebesök i Botkyrkabyggens fastighetsbestånd till de nära 300 (!) anmälda deltagarna.

Vi kommer att till exempel få lyssna till Barnombudsmannen (BO) Elisabeth Dahlin om barns rätt till en trygg uppväxtmiljö, Botkyrkabyggens HR-chef Susanne Axelsson Heldring som berättar om vår prisbelönta satsning Qvinna i Botkyrka och en rapport från Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder i Norrköping, om Sveriges Allmännyttas integrationsråd. Jag kommer berätta om hur vi i Botkyrkabyggen låter FNs globala mål rama in det allmännyttiga uppdraget. Det blir även studiebesök i både Alby och Fittja, med guider från Botkyrkabyggen. Sveriges Allmännyttas vd Anders Nordstrand kommer att vara med och öppna konferensen och även organisationens styrelseordförande Åsa Johansson kommer att vara på plats. Vår fantastiska pressansvariga Charlotta Lundström modererar.

Det kommer deltagare från hela landet och jag vet att många av dem aldrig besökt vår kommun tidigare. Min förhoppning är att alla deltagare ska få nya insikter och massor av inspiration av det viktiga arbete som sker i Botkyrka. Det är ju så vi arbetar inom allmännyttan – vi inspireras av varandra och tar med oss de goda exemplen hem för att sedan omsätta dem på lämpligt sätt.

Det är också lärorikt för oss på Botkyrkabyggen att ta emot branschen på hemmaplan. Vi får chansen att träffa många kollegor och utbyta erfarenheter och kontakter. Det är alltid lättare att ta kontakt längre fram om man har träffats tidigare. Det är också nyttigt för oss att tvingas fokusera och berätta om vad vi gör och låta fler delta i presentationen. Även om många kan mycket så finns det tack och lov alltid mer att lära.

Läs mer om konferensen här.

Jag är mycket stolt över det som Botkyrka och Botkyrkabyggen kommer att visa upp för våra branschkollegor. Det blir en konferens som är långt ifrån lagom.