Vecka 40

Denna vecka så känns det verkligen som hösten gjort entré på allvar. Det regnar och blåser varvat med morgonfrost, sol och så träden som börjar skifta helt underbart i gult och rött. Mörkret lurar både på morgnar och kvällar och nu snart går vi in i den mörkaste delen som jag tycker är motig.

Mitt i avskedet till sensommaren har vi minst sagt fullt upp – budgetarbete, underhåll, stambyten, Sirius med våra mål, vår allmännyttiga plan, bokslut, höstkonferens, studiebesök, utvecklingssamtal, kundenkät, styrelsemöte osv. Allt detta och lite till präglar min kalender denna vecka. Vi har haft två studiebesök från Danmark. Det är intressant att vi står inför liknande problem i många delar och säkert kan finna goda idéer över gränsen.

Jag berättade om Botkyrkabyggens hållbarhetsarbete på World in Propertys seminarium i veckan. Dagen inleddes av kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, Ebba Östlin om det nya styret i kommunen och följdes av intressanta inspel om bostadsmarknaden i Botkyrka av Mona Kjellberg från företaget Juni Strategi. Vi fick en föredragning om näringslivet och om att etablera sig i Botkyrka av näringslivschefen Gustav Fridlund, om framtidens handel av Sebastian Padrilla från företaget Optimal och planerna för utbyggnaden av Riksten av projektledaren Magnus Hansson på Botkyrka kommun. Det är alltid bra för mig att få tillfälle att lyssna när flera viktiga aktörer beskriver sin bild av Botkyrka. Extra bra är det när jag kan lyssna till flera vid ett och samma tillfälle som detta. Det fyller ut min egen bild.

Den dagen avslutade jag på Drottninggatan i Stockholm hos Sveriges Allmännytta för att diskutera innehåll i en kommande chefsutbildning.

Under veckan har vi haft möte i vår projektportföljstyrningsgrupp. Där går vi igenom alla projekt och fattar eventuella beslut om hur vi går vidare med framförallt stambyten och nyproduktion. Vi följer och noterar också hur projekten kommer vidare enligt Sveriges Byggmästarförenings 38 steg för byggprocessen, se gärna mer under  www.etthusblirtill.se .

Jag har även planerat inför kommande styrelsemöten, inte minst det kommande studiebesöket vi planerar i Örebro. Jag ser verkligen fram emot att få höra hur de arbetar med hållbarhet, nyproduktion, renoveringar mm. Vi har haft besök från Tyresöbostäders ledning angående hur Botkyrkabyggen arbetar med målstyrning och jag har även hunnit med att träffa Hyresbostäder i Norrköpings vd Gunnar Boquist för lite utbyte av tankar.

Denna intensiva höstvecka avslutas med årets första utvecklingssamtal och ett styrelsemöte hos vår arbetsgivarorganisation Fastigo.

När så helgen kommer så njuter jag av att inte ha så mycket inplanerat och ta det lite som det kommer. Några turer i skogen med mina fyrbenta kompisar blir det alldeles säkert.