Tillsammans

Denna fredag avslutar vi en tvådagars konferens med hela företaget. Två dagar som vi bland annat ägnat åt att prata om våra områden/stadsdelar och hur vi vill att de ska utvecklas. Vi har fört diskussioner inom ledningsgruppen, med chefsgruppen, med de som bor och verkar i våra områden och nu slutligen med alla medarbetare.

Med kommunens stadsdelsanalyser, rapporter från EST (effektiv samordning för trygghet), samtal med hyresgäster och medarbetarnas synpunkter – så har vi ett bra underlag för att kunna göra analysen. Det som kommer fram är till exempel behovet av fler goda mötesplatser, att nyttja befintliga lokaler på ett mer effektivt sätt, bättre ta tillvara på hyresgästernas engagemang, att ge hyresgästerna fler möjligheter att odla, att satsa mer på barn- och unga, att verka för god service och utbud i centrum kopplade till våra områden, att bättre synka yttre skötsel i områdena med kommunen och att fortsätta satsa på att underhålla och renovera våra fastigheter.

Helt underbart att ha Maja på Näset som mötesillustratör under konferensen. Hon dokumenterar hela konferensen i bilder som hjälper oss att minnas allt som sas på ett mycket bra sätt.

Vi har även fått lyssna på Thomas Sundén från Sustainable innovation. Han berättade om hållbar omställning genom samverkan och vad det innebär för ett allmännyttigt bostadsföretag att arbeta för fossilfritt. Dagarna avslutas med en analys av det ekonomiska läget och bostadsmarknaden av prognoschefen Andreas Wallström från Swedbank och om att bli sedd, behövd och tagen i anspråk av Pär Johansson från Glada Hudikteatern.

Så värdefulla dagar tillsammans att lära nytt, lära av varandra, reflektera tillsammans, inspireras och sedan få komma hem och ha med sig en bekräftelse på hur vi som samhällsbyggare kan göra skillnad och verka för mål 11 i Agenda 2030 om hållbara samhällen och städer.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s