Ledningens genomgång

En central funktion i ett miljöledningssystem är ledningens genomgång. En bra och väl förberedd genomgång lyfter fram de viktigaste frågorna. Botkyrkabyggen är miljöcertifierat enligt ISO 14001 och hos oss genomför vi ledningens genomgång tre gånger per år. Då stämmer vi bland annat av mål, handlingsplaner, risker och omvärldsanalys. Från att ha varit ett ganska påfrestande möte, med långa diskussioner kring olika detaljer och svårigheter att nå uppsatta mål, har vi idag med hjälp av tydlighet och handlingskraft lyckats skapa ett kraftfullt verktyg för vårt miljö- och klimatarbete.

I veckan hade vi ledningens genomgång. På punkt efter punkt flyttar vi fram positionerna. Det handlar om allt ifrån fossilfria transporter till vindkraft och solceller. Hur vi mäter, vad som ska prioriteras och så vidare är också föremål för diskussion. Det intressanta är att genomgången även utvecklar ledningen. Vi lär oss hela tiden, både av varandra och av omvärlden.

Idag kan jag säga utan omsvep att hållbarhetsfrågorna, inklusive klimat- och miljöfrågorna är centrala i vår verksamhet. Miljöledningssystemet hjälper oss att hålla fokus och riktning.

Trevlig helg!

Solpaneler-3.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s