Uppföljningsvecka

Varje kvartal ägnar jag sammantaget cirka en arbetsdag åt att åka runt till alla våra områden, träffa medarbetare och chefer och följa upp hur de har det och hur det går. Det är lika givande varje gång och jag lär mig alltid något nytt. Det som blir tydligt är hur viktigt samarbetet är inom vår organisation. Det gäller inte bara samarbetet inom avdelningar/områden utan även mellan olika avdelningar.

Många processer är kritiska och minsta lilla ”hack i maskineriet” märks direkt. Det är fint att höra flera som säger: ”Vi hjälps åt.” Jag fick höra att Albys bovärdar hjälpt Norsborgs bovärdar när det knep till. Det är självfallet ingen långsiktig lösning, men det visar på en anda av hjälpsamhet och stöd till kollegor. Den här uppföljningen hörde jag flera berätta att de fått hjälp och/eller ger stöd både inom och mellan grupper.

Jag noterar även en fin stämning. Skratten duggar tätt runt borden och många vittnar om bra kamratskap. Självklart lyfts vissa av vardagens problem upp, som tex sophantering, skadedjur, klotter osv. Inte sällan brukar många som lyfter problem få stöd direkt vid bordet av någon som säger: ”Vi kan titta på det där efter mötet.”

Bara det faktum att Områdeskontoret i Storvreten, Driften , Albykontoret och Kundcenter levt i ett bygge under många månader – och jag får kommentarer som: ”Det är rörigt men det blir så fint när det är klart!” Ja, det kommer bli så fint och stort tack för ert  tålamod. Många passar på att lyfta fram saker de är stolta över: Den fina julbelysningen i Alby Centrum, ny belysning lite varstans,  allt underhåll som genomförts under året, bomöten som gått bra, renoverade fasader, utemiljöer som rustats, nyrenoverade tvättstugor osv. Jag gillade verkligen de nya fina dörrarna med ett glasfönster till tvättstugorna i Fittja. Vi vet att tryggheten ökar när man kan se både ut och in.

fasader Norsborg

Mitt intryck efter årets sista avstämning är således mycket gott.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s