Nytt år och nytt decennium

Återigen ligger ett nytt verksamhetsår framför oss och det är mycket att göra.

Jag vill lyfta några fokusområden:

1. Investeringar
  2. Hållbarhet
  3. Ständiga förbättringar

Botkyrkabyggen genomförde 2019 renoverings- och underhållsarbeten i en aldrig tidigare skådad omfattning. Det ställer nya krav på företaget. Vi behöver genomföra fler upphandlingar på större volymer och samtidigt klara av att driva många fler investeringsuppdrag och projekt parallellt. År 2020 ökar vi tempot och omfattningen i våra investeringar ytterligare. Det finns självklart både fantastiska möjligheter och risker i detta och det ställer delvis nya och betydligt tuffare krav på oss som organisation. Vi är ständigt uppvaktade och påpassade i dessa frågor. Här behöver vi professionella och stabila affärspartners som stödjer oss och vår affär.

Hållbarhetsfrågorna har gått från att vara profil- och varumärkesfrågor till att bli självklarheter och existentiella frågor, inte bara för planeten och ett tryggare samhälle utan även för företag. Den aktör som inte tar hänsyn till klimatet, planeten och att agera för ett hållbart, tryggare och bättre samhälle kommer att gå under på sikt. Redan nu aviserar kreditgivarna att de gärna lånar ut till företag som genomför gröna och sociala investeringar. Med tiden kommer de att ställa tydligare krav på detta. Botkyrkabyggen är en tydlig och stark aktör i hållbarhetsfrågorna. Vi har kopplat allt vi gör mot FN:s globala mål och kan idag redovisa på vilket sätt vi som allmännytta bidrar i hållbarhetsfrågorna.

Vi kommer aldrig att kunna slå oss till ro, utan måste ständigt utmana oss själva, jämföra oss med andra och varje dag sträva efter att bli en bättre fastighetsägare och hyresvärd. Det behövs snabbare uppföljning på relevanta faktorer för att stämma av att vi rör oss i rätt riktning.  Där arbetar vi med avrapportering och uppföljning varje vecka, månad, tertial och år på olika nivåer inom företaget för att säkerställa detta. Vi får aldrig glömma att vi finns till för våra hyresgäster och vår ägare Botkyrka kommun. Det är med dem i fokus som vi ska skapa ökade marknadsvärden i Botkyrka.