Ett uppdrag i vd-rådet

Vartannat år utser Sveriges Allmännytta (vår intresse- och branschorganisation) ett Vd-råd. Man utser två vd:ar från varje region plus två vd:ar från de 20 största bolagen för att få en god representation från medlemmarna. I år tar sju kvinnor och sju män plats i rådet, som består av vd-ar i bostadsföretag och utses av övriga företagsledare i Sveriges Allmännyttas medlemsföretag.

Vd-rådet arbetar rådgivande gentemot Sveriges Allmännyttas vd och sammanträder i regel kort tid innan Sveriges Allmännyttas styrelsemöten, vilket ger möjlighet att ventilera de frågor som kommer att behandlas. Det ger oss som ingår i rådet ett bra nätverk och en fördjupad insyn i Sveriges Allmännyttas verksamhet och de aktuella frågorna för vår bransch.

Rådet utgör också Sveriges Allmännyttas stora delegation i Hyresmarknadskommittén. Hyresmarknadskommittén, HMK, är en nationell kommitté som prövar tvister i samband med de årliga hyresförhandlingar mellan Hyresgästföreningen och de allmännyttiga bostadsföretag som är medlemmar i Sveriges Allmännytta.

Jag känner mig både hedrad och glad över att få ingå i vd-rådet under de kommande två åren 2020-2021. Jag gör det i ett gott sällskap, se länken nedan för att se vilka vd:ar som utsetts:  https://www.sverigesallmannytta.se/klart-vilka-foretagsledare-som-tar-plats-i-sveriges-allmannyttas-vd-rad/ .

I går var jag på Fastighetsgalan på Berns och fick glädjas med Gårdstensbostäder och deras Vd Michael Pirosanto, som tog hem priset som årets samhällsbyggare. Jag blir så inspirerad av allt deras arbete som bedrivits under många år på ett systematiskt sätt under Michaels ledning. Det har lett till att Gårdsten inte längre klassas som särskilt utsatt/prioriterat område av Polisens Nationella operativa avdelning (NOA). För de boende har Gårdstensbostäders arbete inneburit att de kan känna framtidstro, trygghet och trivsel. Företagets arbete visar hur Allmännyttan kan göra skillnad och att det faktiskt går att förändra tillsammans med andra aktörer. Det ger mig stort hopp och än mer kraft i vårt arbete för social hållbarhet och målet att Alby, Norsborg och Fittja ska bort från NOAs lista till år 2025.

Se länken till pristagarna på Fastighetsgalan:

https://www.sverigesallmannytta.se/gardstensbostaders-vd-blev-arets-samhallsbyggare/

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s