En vanlig vecka i februari

Mellan varven så brukar jag summera min arbetsvecka här i Fredagsbrevet. Det tänkte jag göra denna vecka. I måndags hade vi styrelseberedning och gick igenom de ärenden som ska till styrelsemötet den 24 februari. Det är bland annat årsredovisningen och hållbarhetsredovisningen som ska godkännas. Det är alltid ont om tid och ett tight schema när det gäller ekonomisk rapportering. När det gäller årsredovisningen så skruvas kraven upp ytterligare. Det känns mycket bra att revisorerna är klara, vi har ett resultat i nivå med vad vi budgeterat och vi klarade av att leverera underhåll och stambyten på historiskt höga nivåer.

Jag deltar som representant för allmännyttan i samtal som de tre centrala parterna på hyresbostadsmarknaden just nu genomför för att hitta en lösning på de årliga hyresförhandlingarna. Det är viktigt att vi blir överens om på vilket underlag hyror ska justeras årligen och om parterna kan enas om en oberoende tvistelösning i de fall man inte kommer överens i de årliga hyresförhandlingarna. Den här veckan har jag haft två möten om detta.

Den här veckan fick vi även resultatet från vår årliga medarbetarenkät. Resultatet är glädjande: Vi ökar våra Nöjd-medarbetar-index med hela fem enheter från 77 till 82. När vi nu har resultaten så kommer alla avdelningar gå igenom sina resultat och upprätta handlingsplaner för att vi ska flytta fram/bevaka detta goda resultat.

I onsdags medverkade jag som föredragshållare på Stora Bostadsdagen på Grand Hotel. Det var ett spännande program, där jag bidrog med exempel på hur vi arbetar med trygghetsfrågan i Botkyrka. Se mer om programmet här:

https://www.fastighetssverige.se/stora_bostadsdagen_sthlm

Därutöver har jag varit på möte med BRÅ (Brottsförebyggande rådet). Veckan avslutas med ett besök i Fittja konsthall för att titta på de äldres konst. Fotografierna är fantastiska och här är ett exempel, ett porträtt av Elsa Miriam Quinones de Vega, en blomma bland blommor. Fotograf Per Björklund.

IMG_6423

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s