Studiebesök på rad

stora bostadsdagen

Inom Allmännyttan är man generellt mycket generös med att dela erfarenheter och lösningar på olika problem. Vi mailar frågor inom nätverket och åker ofta på studiebesök till varandra. Det är alltid givande när man kan få åka iväg med en grupp kollegor och få lyssna, ställa frågor och reflektera tillsammans kring gemensamma utmaningar. Oavsett var vi verkar så har vi en hel del gemensamma utmaningar och självklart även en hel del som skiljer. Vårt land är avlångt och det skiljer sig en hel del i förutsättningar på olika orter, även om vi har samma grunduppdrag – bostadsförsörjning.

Botkyrkabyggen tar emot många studiebesök. Det är både politiker och tjänstepersoner som vill komma och se hur vi jobbar. Hittills i år har vi tagit emot fyra besök och jag har varit på tre externa konferenser och berättat om Botkyrkabyggen. Just nu är det många som vill ta del av vårt arbete med trygghetsfrågor och social hållbarhet.

Det är både roligt och nyttigt att berätta för någon annan om vad vi gör. Då tvingas man verkligen tänka igenom sina budskap och reda ut hur Botkyrkabyggen hanterar frågor som exempelvis olaga andrahandsuthyrningar. Det är dessutom en möjlighet för andra inom företaget att få kliva fram och berätta om allt vi gör.

Den här veckan har jag tagit emot två studiebesök hos oss. Det blir ofta en bra dialog kring gemensamma frågor. Hur gör ni? Brukar ni göra si eller så? Vad tycker hyresgästerna om det?

Nästa vecka kommer att gå snabbt: Vi tar emot kollegor från Bodenbo, jag har styrelsemöte på Sustainable Innovation, en filminspelning, diverse möten och förberedelser för kommande ägarmöte och inför ett större framträdande om några veckor.