I stormens öga

molnhjärta pixabay

Det är förrädiskt lugnt på ytan. Våren tittar fram. Lite trafik, folktomt här och var, lätt att hitta en p-plats, halvtomma centrum osv. Evenemang ställs in. De digitala medierna får sig ett uppsving. Vi ser allt fler som jobbar hemifrån. Gymnasieskolor och högskolor bedriver distansutbildning och vi får höra att regeringen förberett möjligheten att kunna stänga förskolor och grundskolor. Stora företag turas om att varsla sin personal.

Även om vi förstår att något hemskt pågår och att nära 10.000 människor i världen redan fått sätta livet till, så är det svårt för den som fortfarande är frisk eller bara ”lite förkyld” att ta in allt. Samhället förbereder sig för stormen på alla sätt, samtidigt som läget i landet på många håll fortfarande är lugnt. Och på andra håll är det kusligt lugnt. Jag förstår att läget kommer att bli värre, men vet inte exakt när och hur mycket värre det blir. Katastrofen har flera bottnar, både risken för att man själv eller någon närstående blir svårt sjuk, kanske inte klarar sig och stora ekonomiska förluster för samhället, företagen och privatpersoner.

Som bostadsföretag försöker Botkyrkabyggen på alla sätt att sköta verksamheten så bra det möjligt för våra hyresgästers, anställdas och bolagets skull. Vi gör allt vi kan för att vara en god samarbetspartner och ett bra verktyg för vår ägare Botkyrka kommun. Inom bolaget har vi dagliga avstämningar och täta uppdateringar av både intern och extern information. Alla chefer har tydliga roller. Vi har beredskapsplaner för att kunna arbeta med reducerad personalstyrka och aktiva åtgärder för att förhindra smitta inom bolaget och till/från våra hyresgäster. Botkyrkabyggens förvaltare – miljövärdar, reparatörer, bovärdar med flera – och kundtjänst gör ett bra och viktigt arbete. Vi prioriterar det mest akuta, har en aktiv omvärldsbevakning och försöker vidta relevanta åtgärder.

Jag önskar allt gott – sköt om er – och hoppas på en snar förbättring av läget.