Första storträffen online och hedrande pris

Charlotta Lundström, Botkyrkabyggen. Foto Sveriges Kommuikatörer

Jag träffar alla medarbetare i lite olika forum under ett år:

Jag har en kvartalsavstämning med varje områdesteam, vi genomför årligen en företagskonferens och tre-fyra gånger per år samlar jag all personal för en vd-frukost. I dessa tider med restriktioner så har jag funderat på hur vi ska lösa träffarna om krisläget drar ut på tiden. I en anda av att ställa om så bestämdes det att vd-frukosten i veckan fick bli online. Nära 100 personer kopplade upp sig och jag kunde trots allt förmedla det jag ville säga till alla samtidigt, även om det är trevligare att träffas fysiskt.

Lite orolig för tekniken var jag allt, och så klart var det lite strul någon minut i början – först bildspelet, sen mikrofonen – men sen gick det fint. Fint också med all feedback i chatten direkt efteråt. Sammantaget så kändes det som att vi kan göra om det. Jag vill inte ta bort det fysiska mötet, men komplettera det.

Det kändes bra att få sammanfatta hur vi arbetat under pandemin, att Botkyrkabyggen så här långt har ett stabilt ekonomiskt resultat och hur planerna ser ut till hösten. Det är viktigt att bolaget är stabilt så att vi alla kan fokusera på att leverera det som förväntas av oss. Det är inte självklart i dessa tider.

Det kändes också mycket hedrande och gjorde mig extremt stolt att vår pressavdelning inom Kommunikation och Marknad fick Stora kommunikationspriset i kategorin offentlig organisation i förra veckan. Juryns motivering löd:

”Med lagarbete och målsättningen att skapa synergier har årets vinnare av Stora kommunikationspriset för offentlig sektor nått storartade resultat och fått positiv uppmärksamhet. Årets vinnare är kunniga, målinriktade och relationsbyggare – de är Botkyrkabyggen.”

Att vi prisas för internt lagarbetet glädjer mig extra. Vi gör allt tillsammans!