Sommar, sommar, sommar

Sommarprat i P1, en öppen balkongdörr som släpper in en välkommen bris då och då, ett korsord, en bok man längtar efter att få börja läsa, sovmorgon, matsäck till en dag på stranden, en skön promenad – min lista över en skön sommardag under semestern kan göras lång.

I år blir det en annorlunda semester i pandemins spår. Många planerar en ”hemester” då resandet utomlands fortfarande är ovisst. När man inte kommer iväg så ökar behoven av aktiviteter på hemmaplan som går att förena med de rekommendationer som råder. Därför planerar Botkyrkabyggen tillsammans med föreningslivet en rad aktiviteter för barn inom ramen för det vi kallar ”Kul i sommar”.  Vi börjar också bli klara med flera av de parker och utemiljöer som rustats med stöd av Boverket, bland annat i Fittja centrum och i Norsborg.

Cirka 150 ungdomar får i år ett sommarjobb hos oss och får den viktiga första erfarenheten av vad det innebär att ha ett arbete och tjäna egna pengar. Eftersom pandemin även slår ut arbetstillfällen för många, inte minst unga, så är det en mycket viktig insats.

Vissa spår en ovanligt varm sommar. Värme är självklart något vi längtat efter hela mörka, kalla vintern. Men en het och torr sommar ökar risken för bränder både i skog och mark och på balkonger/uteplatser. Det är ju något vi som fastighetsägare och bostadsbolag är mycket oroliga för. Vi vet även att höga temperaturer påverkar många äldre och sjuka. I år kan vi på grund av pandemin inte öppna lokaler för så kallade cold spots som vi gjorde förra året. Vi ska istället låna ut kylaggregaten till kommunen om det behövs.

Oavsett hur du tänker tillbringa din semester så hoppas jag det ger möjlighet till avkoppling och återhämtning.

Jag önskar dig en skön sommar och semester. Nu tar fredagsbrevet semester och återkommer den 14 augusti.